09
maj
2009
Sarah Kay

altDa li ste se ikad zapitali kako bi izgledala Sarah Kay kad odraste? Naravno, pod uslovom da se secate svih onih slicica I albuma koje smo skupljali kao deca. Ona izgleda upravo tako.Ljupka zenstvenost I jaka individualnost (dupli jarac sa venerom u vodoliji u prvom polju) se preplicu I odmah , na prvi pogled, znate da imate “posla” sa jedinstvenim primerkom zenskog roda.

Prvi podatak koji mi jedala o njenom vremenu rodjenja, po mom utisku o njoj, nikako nije odgovarao. A onda sam  na osnovu njenog odgovora da ujutru ustaje tesko I polako “pomerila” vreme rodjenja za samo tri minuta I potpuna slika se otvorila. Sve se nekako slozilo. Ascedent na 29 stepenu jarca mnogo vise je odgovarao nego na nultom stepenu vodolije kako bi bilo u prvobitnoj verziji. Osobe sa ascedentom u vodoliji prosto iskacu iz kreveta  istog trenutka kad I otvore oci. Jarcevi u ovoj varijanti su znatno sporiji. Karta dalje govori – dupli jarac sa tri planete u vodoliji (venera, mesec I mars) I sa saturnom u devetom polju u skorpiji. Polozaj vladara ascedenta govori o nasem stremljenju u zivotu, najvaznijem zivotnom usmerenju. U ovom slucaju to je jaka zelja za visokim obrazovanjem I zivotom u inostranstvu. Fakultet je zavrsila, cak je jedno vreme I provela u Svajcarskoj  u cilju neke vrste produzetka ucenja .Saturn je na stepenu blizanaca  u polju inostranstva I govori  o edukaciji.  Vratila se I sada ponovo ima jaku zelju da ode. Spominje Dubai I mene to uopste ne cudi. Pluton (muslimanske zemlje) je u devetom polju (inostranstvo). Pluton joj dolazi iz desetog polja (profesionalne orijentacije) I na taj nacin moze otici tamo gde zeli. Jednom je malo falilo da ode. Postoji razlog zasto nam se ponekad u zivotu neki putevi zatvore. Mozda jos nismo spremni za njih. Kad god se jedna vrata u zivotu zatvore, druga se otvore, samo ih mi ponekad ne vidimo. Previse smo usmereni na ona koja su se zatvorila.  U  desetom polju nalazi se konjukcija urana I jupitera koji daju brze I nagle obrte zivotnih tokova. I sad dolazimo do glavne matrice desavanja. Konjukcija iz desetog polja je u kvadratu (akcija) sa konjukcijom  meseca I marsa u vodoliji u prvom polju. Mesec dolazi iz sedmog a mars iz treceg polja. Koji delic zivotne price ova konstalacija prikazuje? Buduceg bracnog partnera moze sresti  putem komunikacije preko kompjutera (internet) I da on na neki nacin bude povezan sa njenim poslom ili je pak on sam jako uspesan. Taj trenutak u njenom zivotu bice kao udar groma. I uslovice promenu mesta prebivalista, to je sasvim sigurno.

Sa venerom u vodoliji u prvom polju I petim poljem u blizancima, krace I paralelne veze ce  joj se desavati  jer ljubav je za nju igra. Ona ne sputava, bezuslovno se daje I ide dalje. Lagana kao lahor bez zelje da zarobljava ili bude zarobljena. Ljubav prema pisanji I citanju, setnji I deci cine osnovu njene licnosti. I ako poseduje stabilnost I trpeljivost duplog jarca ona itekako ume da bude impulsivna. Lako se razbesni, jos lakse  rasplace. Mesec u trigonu sa saturnom dace joj odgovornost, stabilnost, pozrtvovanje, osecaj obaveze I duznosti. Opreznost koja dolazi od straha da ne pogresi. I ako je otvorena I prijateljski raspolozena prema svima  ovaj aspekt je prosto tera ka samovoljnoj izolaciji , ka povlacenju od drustva, od sveta.Osamljivanje I samoca njoj prijaju. Ne voli da bude u centru paznje.

Mesec u trigonu sa plutonom moze joj doneti veliku popularnost. Znam da pise. Ponekad, za svoju dusu.  A  ja je ohrabrujem da istraje u tome I da jednog dana obelodani sve svoje misli u obliku neke knjige, zasto da ne? Motivacija  ne mora da bude veliki novac  vec cisto zadovoljstvo . Sreca  I licno zadovoljstvo je neprocenjivo.

Za dve godine, kada direktivan neptun predje preko njenog sunca, znam da ce njene oci sijati novim sjajem. U njima ce se ogledati ljubav prema citavom svetu a najvise prema jednom muskarcu. Neka ti je sa srecom mala Sarah Kay.

 

 

Mesta odakle su citaoci

Prijatelji sajta

 

This site on your language?